Sparringpartner zijn betekent voor mij…
dat ik me werkelijk in jou kan verplaatsen

Wanneer mensen over mij in gesprek komen hebben ze vaak direct iets gemeenschappelijks. Als ze ergens mee zitten – zakelijk of privé – is het al gauw: “Oh ja… even Berend Tiemersma bellen. Hij is vertrouwd omdat hij me kent en begrijpt wat ik bedoel. Hij kan me vast wel verder helpen en jou ook”.

Multifunctioneel
Intuïtief, creatief en veelzijdig als ik ben word ik voor de meest uiteenlopende dingen benaderd. Daarbij kan het gaan om coaching inzake Werk, Leven en Welzijn, maar ook het daadwerkelijk bijspringen met raad en daad als persoonlijk assistent. Bijvoorbeeld om een bepaalde bedrijfsactiviteit op te pakken en tot een goed einde te brengen. Doorgaans heeft dit betrekking op personeel en organisatie, kwaliteitsmanagement, directiesecretariaat en personal branding. Als sparringpartner voor de ondernemer of directie is ook hier coaching het speerpunt.

Als iets je zorgen baart
Na een ingrijpende gebeurtenis bijvoorbeeld weet je soms even niet hoe het verder moet. Ook zakelijk gezien zijn er van die momenten waarop je vast dreigt te lopen. Als iets je zorgen baart, neem dan gerust contact met me op. Ik ken het gevoel ergens alleen mee te zijn. Zeker wanneer je de situatie als onredelijk of onrechtvaardig ervaart en piekeren een gevoel van machteloosheid en stress veroorzaakt.

De oplossing is dichterbij dan je misschien denkt
Herken je deze situatie? Ik gun het je niet. Daarom wil ik je graag helpen om wat er speelt op te pakken en in een ander perspectief te plaatsen. Daarbij verschuift de focus van het probleem naar de kansen die ik zie om je met succes naar de eindstreep te begeleiden. Ongeacht of het gaat om een persoonlijk verwerkingsproces, de behoefte om een nieuwe wending aan je leven te geven, een zakelijk veranderingsproces of een project waarbij je iemand nodig hebt die zich inleeft en gericht bijdraagt aan je imago. Daarbij ben ik zowel je coach als persoonlijk assistent als je dat wilt en is de oplossing dichterbij dan je misschien denkt.

Zijn zoals je bedoeld bent te zijn
Laat ik mijzelf als voorbeeld nemen. Als ik naar mijzelf kijk als baby denk ik: “Wauw, wat een bundel van positieve energie en levenslust”. Het is interessant te zien hoe ik volledig in balans ben: vrolijk, ongecompliceerd en onbeschadigd. Maar om als mens te kunnen leven is het nodig dat je naast ervaringen die je een goed gevoel over jezelf geven, ook dingen meemaakt die je als beschadiging ervaart. Ze dragen bij aan je persoonlijkheid, wilskracht en inlevingsvermogen. Ik heb er altijd naar gestreefd een balans te vinden. Uit ervaring kan ik zeggen dat het belangrijk is jezelf te accepteren zoals je bent omdat je bedoeld bent zo te zijn. Is het niet mooi juist daarmee het beste uit jezelf te halen, waardering en erkenning te vinden?

Niet werkelijk begrepen
Ondanks de liefdevolle omgeving waarin ik ben opgegroeid, heb ik me vanaf mijn vroegste jeugd nooit werkelijk begrepen gevoeld. Ik werd als eigenwijs en eigenzinnig kind beschouwd omdat ik dingen zag, hoorde of voelde die door de mensen om me heen niet leken te worden opgemerkt. Nu dit fenomeen eerder een hype dan een taboe lijkt te zijn, merk ik toch nog regelmatig dat mensen mij als geheimzinnig of excentriek beschouwen wanneer ik als helderziend, paranormaal of spiritueel word gekwalificeerd. Denken ze nu werkelijk dat ik hun hele leven overzie? Wie met mij in gesprek komt merkt al snel dat het heel anders is en ongerustheid plaatsmaakt voor vertrouwen. Meer daarover op de pagina Mijn methode.

Wil jij jouw Obstakels tot Springplank maken?

sf2a1870b2

Zet nu je eerste stap in een gratis telefonisch kennismakingsgesprek

AANMELDEN