Ik was in twee maanden uit een burn-out

De mediawereld is soms net een bassin met haaien. Zelf ben ik beslist niet op mijn mondje gevallen en echt wel opgewassen tegen managers die willen snoeien waar het niet handig is. Maar met vervelende collega’s die elkaar alleen maar tegenwerken was ik echt klaar toen mijn huisarts me vertelde dat ik in een burn-out was geraakt en vond dat ik aan de pillen moest.

Net op dat moment kwam ik Berend tegen. Hij keek me een warme, onderzoekende blik aan en zei rustig: “Hier moet snel iets gebeuren en we gaan meteen beginnen”. Korte tijd later zat ik bij hem en begon hij te vertellen wat er door hem heenging. Het voelde vertrouwd alsof ik met mijn spiegelbeeld sprak. Berend had binnen de kortste keren te pakken wat ik later pijnpunten ben gaan noemen.

In enkele sessies had ik onder zijn begeleiding een plan van aanpak gemaakt dat me zowel hielp met mijn verwerkingsproces als met het stellen van doelen voor de toekomst. En juist die methode heeft goed gewerkt bij mij zonder verder een pil aan te raken.

In twee maanden tijd heb ik een eigen bedrijf opgezet. Een jaar later had ik daarmee een goede klantenkring opgebouwd en al snel zag ik mijn omzet groeien. Als ik Berend aanbeveel aan mensen die ik ken, zeg ik meestal: ‘Hij helpt je er absoluut bovenop en wat hij voor ogen heeft gaat gebeuren, mits je er zelf hard aan werkt om zover te komen’.

EvB

Ik heb niks met spiritualiteit, maar…

Berend kan mensen lezen, zeg ik wel eens als iemand even niet weet hoe het verder moet. De reacties zijn heel verschillend. De een schrikt, de ander spitst meteen de oren. Zelf ben ik nuchter, praktisch en kritisch van aard en met veronderstellingen kan ik niks. Maar als er eens een verandering in je leven optreedt ben je blij als je iemand tegenkomt die analytisch luistert, kritische vragen stelt en als het nodig is confronterend kan zijn.

Berend doet dat op een gemoedelijke manier. Hij daagt je uit om zelf na te denken over wat je eigenlijk wilt. Zijn aanpak is verrassend praktisch. In mijn geval was het niet nodig door te dringen tot de kern van een probleem. Ik zocht een methode om mij te profileren voor een nieuwe carrièrestap. Het resultaat van de test die Berend mij voorlegde was schematisch in kleuren, zonder wollige tekst.

Ik herkende mezelf direct en had meteen ook de kernwaarden te pakken waarnaar ik op zoek was. De persoonlijke toelichting was helder en inspirerend. Zijn systeem, waarmee je min of meer jezelf analyseert, geeft het gevoel dat je dezelfde taal spreekt. Ik ben open, maar toch vaak moeilijk te doorgronden. Berend had daar geen moeite mee en ik heb geen moment het gevoel gehad dat ik werd doorgezaagd. Als hij al een vraag stelde, was het om op iets in te zoomen en duidelijkheid te scheppen.

Berend heeft een groeiproces bij me in gang gezet en sindsdien ben ik niet meer te stuiten.

NS

Inspiratie opdoen in een oriënterend gesprek

AFSPRAAK MAKEN