Ik was in twee maanden uit een burn-out

De mediawereld is soms net een bassin met haaien. Zelf ben ik beslist niet op mijn mondje gevallen en echt wel opgewassen tegen managers die willen snoeien waar het niet handig is. Maar met vervelende collega’s die elkaar alleen maar tegenwerken was ik echt klaar toen mijn huisarts me vertelde dat ik in een burn-out was geraakt en vond dat ik aan de pillen moest.

Net op dat moment kwam ik Berend tegen. Hij keek me een warme, onderzoekende blik aan en zei rustig: “Hier moet snel iets gebeuren en we gaan meteen beginnen”. Korte tijd later zat ik bij hem en begon hij te vertellen wat er door hem heenging. Het voelde vertrouwd alsof ik met mijn spiegelbeeld sprak. Berend had binnen de kortste keren te pakken wat ik later pijnpunten ben gaan noemen.

In enkele sessies had ik onder zijn begeleiding een plan van aanpak gemaakt dat me zowel hielp met mijn verwerkingsproces als met het stellen van doelen voor de toekomst. En juist die methode heeft goed gewerkt bij mij zonder verder een pil aan te raken.

In twee maanden tijd heb ik een eigen bedrijf opgezet. Een jaar later had ik daarmee een goede klantenkring opgebouwd en al snel zag ik mijn omzet groeien. Als ik Berend aanbeveel aan mensen die ik ken, zeg ik meestal: ‘Hij helpt je er absoluut bovenop en wat hij voor ogen heeft gaat gebeuren, mits je er zelf hard aan werkt om zover te komen’.

EvB

Nieuw perspectief voor mijn carrièrepad

Na een periode van rouw en werkzaam zijn in een omgeving waar ik niet op mijn plek was, zocht ik naar een nieuwe uitdaging. Echter solliciteerde ik naar banen in een nichesector met hoge concurrentie van andere kandidaten. De frustratie tijdens mijn zoektocht naar een passende baan was groot en daarom bracht ik een bezoek aan Berend voor advies.

Berend heeft mij nieuwe inzichten gegeven en ik zie weer mogelijkheden voor mijn toekomstige carrièrepad. Berend heeft een warme en rustige persoonlijkheid en ik voelde mij snel op mijn gemak. Hij heeft het vermogen om in een mum van tijd de kern van het probleem te zien en nieuw perspectief zichtbaar te maken. Het consult was voor mij de doorslag, eindelijk de knoop door te hakken om mij verder te specialiseren met een vervolgopleiding. Met deze keuze worstelde ik al jaren.

Ik heb gebruik gemaakt van de mogelijkheid om voorafgaand aan de afspraak het AltraVista Mini-Assessment te doen. De uitkomst daarvan is tijdens het consult besproken. Deze persoonlijkheidstest zit goed in elkaar en heeft mij een duidelijk overzicht gegeven van mijn persoonlijkheidskenmerken en eventuele ontwikkelpunten. Daarnaast geeft de test schematisch weer waar mogelijk nog kwaliteiten zitten die ik verder zou kunnen ontwikkelen en benutten. Ik heb deze test met werkdocument als zeer bruikbaar ervaren. Kortom ik zou Berend aan iedereen aanraden! Bedankt!

Anna D., Amsterdam

Ik heb niks met spiritualiteit, maar…

Berend kan mensen lezen, zeg ik wel eens als iemand even niet weet hoe het verder moet. De reacties zijn heel verschillend. De een schrikt, de ander spitst meteen de oren. Zelf ben ik nuchter, praktisch en kritisch van aard en met veronderstellingen kan ik niks. Maar als er eens een verandering in je leven optreedt ben je blij als je iemand tegenkomt die analytisch luistert, kritische vragen stelt en als het nodig is confronterend kan zijn.

Berend doet dat op een gemoedelijke manier. Hij daagt je uit om zelf na te denken over wat je eigenlijk wilt. Zijn aanpak is verrassend praktisch. In mijn geval was het niet nodig door te dringen tot de kern van een probleem. Ik zocht een methode om mij te profileren voor een nieuwe carrièrestap. Het resultaat van de test die Berend mij voorlegde was schematisch in kleuren, zonder wollige tekst.

Ik herkende mezelf direct en had meteen ook de kernwaarden te pakken waarnaar ik op zoek was. De persoonlijke toelichting was helder en inspirerend. Zijn systeem, waarmee je min of meer jezelf analyseert, geeft het gevoel dat je dezelfde taal spreekt. Ik ben open, maar toch vaak moeilijk te doorgronden. Berend had daar geen moeite mee en ik heb geen moment het gevoel gehad dat ik werd doorgezaagd. Als hij al een vraag stelde, was het om op iets in te zoomen en duidelijkheid te scheppen.

Berend heeft een groeiproces bij me in gang gezet en sindsdien ben ik niet meer te stuiten.

NS

Van afhankelijke tot carrièrebewuste vrouw

Mijn eerste gesprek met Berend heeft mij de ogen geopend. We hadden meteen een klik doordat hij mij feilloos aanvoelde. Hij benoemde de dingen waar ik over piekerde en hielp mij na te denken over alternatieven. Ik was verrast wat hij kon vertellen bij foto’s die ik had meegenomen.

Na twee gesprekken stond mijn besluit vast. Ik wilde niet meer afhankelijk zijn van mijn man. Ik ben opgestapt en heb elders een nieuw leven opgebouwd. Met mijn twee kinderen. Achteraf bezien best een grote stap, maar ik had de innerlijke overtuiging dat het goed zou komen. En zo was het ook.

Ik had in korte tijd een baan en kon van daaruit mijn positie verbeteren. Ik heb een nieuwe man leren kennen die mij meer vrijheid gaf voor mijn eigen ontwikkeling. Er waren best de nodige ups en downs, maar ik had een fijne sparringpartner in Berend.

Geleidelijk heb ik mij ontwikkeld tot een carrièrebewuste vrouw die doelbewust richting bepaalt. Ik geef nu zelf gestalte aan mijn leven en voel me daar steeds beter bij.

CD

Inspiratie opdoen in een oriënterend gesprek

AFSPRAAK MAKEN